NL 12 sept. 2012 [PROFILES] Jeanine Hennis-Plasschaert VVD

Image

Jeanine Hennis-Plasschaert

Lijst 1 – Nr. 6

Geen Vrijheid zonder Veiligheid

Vrij om te zeggen wat je denkt,

Vrij om te zijn wie je bent!

De klus is nog niet geklaard. Van de kleinste grootste naar de allergrootste! Dat is het doel. En dus een overtuigend mandaat voor de enige echte liberale partij die Nederland rijk is. Ofwel: op naar tenminste 40 zetels voor de VVD. Er zijn nog vele dromen om na te jagen. Ik ben strijdbaar en knok graag – mét u – verder voor een vrij, veilig en welvarend Nederland. Uw stem doet er toe. Dank!

Jeanine Hennis-Plasschaert

Jeanine Hennis-Plasschaert (Heerlen, 7 april 1973) is een Nederlandse politica. Zij is namens de Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD) lid van de Tweede Kamer der Staten-Generaal. Eerder zat zij voor dezelfde partij in het Europees Parlement.

De in Heerlen geboren Hennis-Plasschaert volgde haar middelbareschoolopleiding aan het St.-Antoniuscollege te Gouda en studeerde vervolgens aan de European Secretarial Academy te Utrecht.

Tussen 1995 en 2000 was ze in dienst van de Europese Commissie te Brussel (’95-’98) en Riga (’98-2000). Vervolgens werkte ze enkele jaren bij KPMG als subsidieadviseur, en daarna van 2000 tot juli 2004 als politiek assistent van het College van B&W te Amsterdam, waar ze met name assistent was van wethouder Mark van der Horst.

Europees Parlement

Hennis-Plasschaert werd bij de verkiezingen van juni 2004 gekozen in het Europees Parlement, met ruim 44.000 voorkeurstemmen. In het Europees Parlement was Hennis-Plasschaert onder meer lid van de commissie Transport en de commissie Justitie, Binnenlandse Zaken en Burgerlijke Vrijheden.

Bij de in Nederland op 4 juni 2009 gehouden verkiezingen voor het Europees Parlement stond ze als tweede op de VVD-kandidatenlijst, achter lijsttrekker Hans van Baalen. Bij die verkiezingen kreeg zij 52.184 voorkeursstemmen.

Op 10 maart 2010 kreeg ze van het het voltallige Europees Parlement een staande ovatie voor haar inzet en bijdrage als rapporteur om het SWIFT-akkoord te laten verwerpen.

Op 30 november 2010 is Jeanine Hennis-Plasschaert door het weekblad European Voice uitgeroepen tot Europarlementariër van het jaar.

Tweede Kamer

In 2010 stelde Hennis-Plasschaert zich kandidaat voor de verkiezingen voor de Tweede Kamer in juni van dat jaar. Zij stond vierde op de VVD-kandidatenlijst en werd gekozen met 37.944 voorkeursstemmen. Ze zit in de Tweede Kamercommissies Binnenlandse Zaken & Koninkrijksrelaties, Europese Zaken, Justitie en Sociale Zaken & Werkgelegenheid. In de Kamer houdt zich bezig met onder meer veiligheid, politie, gelijke behandeling, homo-emancipatie en rampen- en crisisbestrijding.

Image

Georganiseerde winkelcriminaliteit kost Europa miljarden

Hennis-Plasschaert: “Effectieve grensoverschrijdende aanpak noodzakelijk”

Winkeliers in Europa lijden jaarlijks 7,6 miljard euro schade door rondtrekkende bendes, waarvan 250 miljoen euro in Nederland. Vandaag presenteert Detailhandel Nederland een onderzoek waar dit uit blijkt. VVD-Europarlementariër Jeanine Hennis-Plasschaert neemt het rapport in ontvangst.

Jeanine Hennis-Plasschaert: “Het rapport toont wederom aan dat (grensoverschrijdende) winkelcriminaliteit een groot probleem is maar dat de structurele aanpak hiervan onvoldoende van de grond komt. Gevolg hiervan: miljoenen euro’s schade voor winkeliers en een toenemend gevoel van onveiligheid.

Ik heb de problematiek verschillende keren onder de aandacht gebracht van de Europese Commissie. In debatten maar bijvoorbeeld ook middels schriftelijke vragen en onlangs nog tijdens een persoonlijk diner met Eurocommissaris Barrot.

Het wegvallen van de Europese binnengrenzen heeft ons veel opgeleverd maar ook nieuwe verantwoordelijkheden met zich meegebracht. Hoog tijd voor actie dus. Barrot heeft inmiddels aangegeven er serieus mee aan de slag te gaan.”

Advertisements

Leave a comment

Filed under Amsterdam, Apps, Asset Management, Blackberry, Cloud, content, crossmedia, Economics, facebook, government, Holland, iPad, iPhone, Media, Messanger, mobile, Netherlands, Politics, politiek, Public Access, Qik, Salto, Samsung, Skype, social media, streaming media, streams, Tablets, talkshow, televisie, TV, virtual, Windows

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s